Actualizarea Google Photos elimina in tacere o optiune utila de backup video
| |

Actualizarea Google Photos elimina in tacere o optiune utila de backup video

Google si-a actualizat recent aplicatia, iar acum, AndroidCentral raporteaza despre o optiune de backup Google Photos care, din pacate, lipseste acum, iar aceasta este legata de backup-urile video. Aparent, Google Photos nu va mai permite sa dezactivati copiile de rezerva video prin intermediul datelor celulare si este de inteles ca acest lucru ar putea duce la unele neplaceri.

Nu mai puteti dezactiva backup-ul video pe date celulare

Eliminarea functiei a fost facuta in mod silentios, fiind inlocuita cu posibilitatea de a specifica o limita zilnica de backup. Functia care a fost eliminata va permitea sa impiedicati copierea de rezerva a clipurilor video in Google Photos atunci cand telefonul dvs. utilizeaza internetul celular, in loc de Wi-Fi. Anterior, puteai sa separi salvarea video de cea a fotografiilor.

Aceasta functie ar putea fi utila daca aveti o conexiune Wi-Fi limitata si daca aveti o alocare de date celulare redusa, ceea ce este cazul in unele regiuni sau tari. Optiunea de backup va permitea sa economisiti datele mobile si sa nu le folositi pe toate (sau o mare parte din ele) pentru a incarca videoclipuri de mari dimensiuni in copia de rezerva Google Photos.

Anterior, aplicatia avea optiuni separate pentru backupul fotografiilor si al videoclipurilor prin intermediul datelor celulare si va era prezentata optiunea de a face backupul videoclipurilor doar atunci cand telefonul este conectat la o retea Wi-Fi. Acum, o noua functie va permite sa specificati o limita zilnica de backup pentru retelele mobile. Cu toate acestea, aceasta functie pastreaza fotografiile si videoclipurile impreuna si nu aveti optiunea de a o aplica doar la videoclipuri.

Optiunea este disponibila din meniul de setari Google Photos > si apoi, „Backup & Sync”. Pana in prezent, functia pare sa fi fost implementata pe dispozitivele Android, iar utilizatorii iOS, deocamdata, pastreaza vechile optiuni de backup. in plus, exista acum o noua optiune pentru salvarea fotografiilor si videoclipurilor in roaming.

in prezent, puteti alege sa nu setati nicio alocare de date sau sa specificati intre 5 MB si 30 MB pentru utilizarea datelor mobile, ceea ce nu este mult pentru standardele americane si europene. Exista, de asemenea, o optiune de a nu seta nicio limita pentru copiile de rezerva media; cu toate acestea, aceste optiuni nu sunt ideale pentru tarile in care nu exista planuri nelimitate pentru datele celulare sau sunt mult prea scumpe pentru a le permite.

Noile functii Google Photos care au fost lansate recent

Dupa cum am afirmat deja mai sus, Google a lucrat din greu la actualizarea aplicatiei Google Photos si a multor alte aplicatii ale sale. Cea mai recenta adaugare la functia aplicatiei foloseste asa-numita capacitate „Memories” si Memory Learning pentru a completa unele detalii de fundal lipsa din spatele subiectului.

„Memories” este o colectie de fotografii si videoclipuri din anii anteriori sau din ultimele saptamani. Noua functie va folosi aceasta tehnologie si abilitatile de procesare a fotografiilor de la Google pentru a crea videoclipuri amuzante ale unui anumit moment in 3D. in acest fel, va puteti vedea fotografiile intr-un mod nou si interesant.

in plus, Google a imbunatatit recent fotografiile Cinematic cu aceeasi invatare automata care umple parti din fundal. Acest lucru permite camerei virtuale sa se miste liber si sa semene cu un regizor de film pentru fotografiile dvs.

in plus, Google a adaugat recent un nou widget pentru ecranul de pornire People and Pets pentru utilizatorii Android. Widgetul va afisa, cum este de inteles, fotografii ale cainelui sau pisicii preferate, sau ale rudelor si prietenilor pe ecranul de pornire.

O alta actualizare utila care a fost introdusa recent in aplicatia Google Photos este mutarea unor optiuni ale utilizatorului in locuri mai convenabile. De exemplu, dupa actualizare, atunci cand apasati lung pe o fotografie, va aparea un meniu pop-up in partea de jos a ecranului. Meniul va va oferi optiunile de a partaja imaginea, de a o adauga la albume, de a o comanda, de a face o copie de rezerva in cloud, de a o marca ca favorita si altele. Anterior, aceste actiuni apareau in partea de sus a ecranului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.