Daca nu intrerupeti aceasta functie
| | |

Daca nu intrerupeti aceasta functie, Google va va urmari locatia tot timpul.

Ati putea crede ca dezactivarea functiei „Google Location History” in timp ce va aflati in contul Google (myactivity.google.com) ar opri Google sa va urmareasca miscarile. Google sustine ca informatiile pe care le ofera aceasta functie ajuta Google sa ofere servicii mai bune utilizatorilor, stiind unde va aflati si unde ati fost. Dar Google sustine ca „Location History” este dezactivat in mod implicit si poate fi activat doar cu permisiunea utilizatorului.

Dezactivarea Google Location History nu sterge datele personale deja colectate de Google; iata cum puteti face acest lucru

Cu toate acestea, atunci cand utilizati Google Maps, este usor sa activati din greseala functia. si pentru a inrautati situatia, daca mergeti la myactivity.google.com, va conectati si dezactivati Istoricul locatiei, veti impiedica Google sa colecteze noi informatii. Toate datele pe care le-a obtinut in trecut vor fi in continuare disponibile la maps.google.com/timeline.


Cum sa opriti Google sa va urmareasca
Potrivit The Hill, vestea buna este ca aceste informatii din trecut pot fi sterse din Location History. Pentru a face acest lucru, mergeti la myactivity,google.com si, la sectiunea Location History, apasati pe sageata. Aceasta va va duce la Location History (Istoric locatie), unde una dintre optiuni este Manage activity (Gestionare activitate). Atingeti acea optiune si urmati instructiunile pentru a sterge activitatea dvs. anterioara.

Pana acum, v-am spus cum sa dezactivati Location History (Istoric locatie) si cum sa stergeti toata activitatea trecuta stocata de Google. Dar, fara a impiedica Google sa va urmareasca, aceasta va continua sa colecteze informatii si sa va salveze datele personale de localizare atunci cand vizitati site-urile, aplicatiile si serviciile Google, cum ar fi Google Maps. De asemenea, ar putea fi incluse in fotografiile dvs., in functie de modul in care aveti setarile din aplicatia camerei foto a telefonului dvs.

Pentru a impiedica Google sa va urmareasca, va trebui sa intrerupeti urmarirea activitatii web si a aplicatiilor. si iata cum faci acest lucru. Mergeti la myactivity.google.com si, sub Web & App Activity, apasati pe sageata. Aceasta va va duce la Controale de activitate. Dezactivati butonul Web & App Activity si veti vedea o pagina de avertizare care explica ce s-ar putea intampla dupa ce intrerupeti Web & App Activity Tracking.

Daca intrerupeti Web & App Activity, Google nu va va mai urmari

De exemplu, Google spune: „Pauza de la Web & App Activity poate limita sau dezactiva experientele mai personalizate in cadrul serviciilor Google. De exemplu, este posibil sa nu mai vedeti rezultate de cautare mai relevante sau recomandari despre locurile care va intereseaza. Aceasta setare va fi oprita pe toate site-urile, aplicatiile si dispozitivele conectate la acest cont. Chiar si atunci cand aceasta setare este pusa pe pauza, Google poate utiliza temporar informatii din cautarile recente pentru a imbunatati calitatea sesiunii de cautare activa.”

in partea din dreapta jos a paginii veti vedea doua butoane: Cancel (Anulare) si Pause (Pauza). Pentru a pune pe pauza urmarirea, derulati in jos pe pagina pana cand butonul Pause devine albastru si apoi apasati-l. Daca va razganditi cu privire la intreruperea urmaririi, apasati pe butonul Cancel (Anulare).

Daca urmati instructiunile din aceasta poveste, nu numai ca veti sterge toate datele de localizare pe care Google le-a colectat despre intrarile si iesirile dvs. de-a lungul anilor, dar veti putea, de asemenea, sa opriti colectarea celor mai recente informatii care ar putea fi luate prin urmarirea activitatii dvs. pe Web si in aplicatii. Chiar daca intrerupeti urmarirea si simtiti ca ati pierdut unele capacitati pe care ati fi preferat sa le aveti in continuare, puteti reveni la setari si inversa tot ceea ce ati facut.

Evident, exista riscuri daca datele dvs. de localizare sunt stocate online. Pe de alta parte, datele sunt utilizate pentru a oferi utilizatorilor rezultate de cautare si recomandari care se bazeaza pe locurile pe care le-au vizitat deja.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.